TEKA

TEKA - online kulturna bilježnica


Što je TEKA?

TEKA je online kulturna bilježnica koja donosi kuriran umjetnički sadržaj iz sfere vizualnih umjetnosti. Zamišljena je kao digitalni moodboard te kao resurs za kreativnu zajednicu. Otvorena i pristupačna, TEKA je mjesto susreta i dijaloga umjetničkih radova iz različitih područja, ali i pojedinaca koji konzumiraju taj sadržaj.  

Ovim projektom tradicionalni medij bilježnice transformira se i prilagođava u digitalnu formu što znači da je i sam način stvaranja sadržaja inspiriran kolažiranjem koje susrećemo u bilježnicama. Umjetnički radovi uglavnom iz vizualnih područja nisu povezani temom već bivajući jedni pored drugih dolaze u međusobni dijalog stvarajući tako nova značenja i narative. 

Misija TEKA-e je aktivirati i potaknuti zajednicu na promišljanje o kulturi, kreativnosti i umjetnosti  Što je TEKICA?

Gostujući, pozvani suradnici svoj sadržaj objavljuju u kategoriji TEKICA koja je zamišljena kao mini verzija TEKA-e. Suradnici su mahom osobe iz područja kulture - umjetnici, kustosi, redatelji, pisci koje pozivamo da kreiraju vlastitu “bilježnicu” na mjesečnoj bazi.

Ideja je proširiti uobičajeni sadržaj koji se objavljuje na stranici, ponuditi publici neku drugačiju perspektivu te svakako vidjeti što inspirira umjetnike, kustose i druge djelatnike u kulturi.  


*    *    *

Uredništvo

Urednici projekta su Glorija Lizde i Dario Dunatov. Sve objavljeno na stranicama TEKA-e rezultat je istraživačkog rada uredničkog tima. Sadržaj pronalazimo na internetu odnosno raznim web stranicama, pretragom u internetskoj tražilici, u mnogim knjigama, filmovima i videima te aktivnim sudjelovanjem u umjetničkoj sceni.   

Projekt TEKA sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Using Format